Anabole steroider og helbredskonsekvenser

Anabole steroider og hebredskonsekvenser

Mænd, der tager anabole steroider, som f.eks. testosteron udsætter sig selv for øget dødelighed og har øget risiko for hospitalsindlæggelser. Det viser en ny undersøgelse der er offentliggjort i et medicinsk tidskrift. 

545 mænd, der alle brugte androgene anabole steroider, deltog i undersøgelsen sammen med en mchende kontrolgruppe af 5.450 mænd. Desuden blev 644 mænd udelukket fra kontrolgruppen fordi de ikke ville underlægge sig en række doping tests.  

Over en test-periode af 7,4 års varighed, så man syv (1,3 %) dødsfald blandt brugere af anabole steroider og 23 (0.4%) dødsfald blandt kontrolgruppe deltagere. Dette kan ses som en ca. tre gange større dødelighed associeret med brugen af androgene stereider. Blandt doping brugere var det gennemsnitlige antal hospitals-kontakter 0,81, mens gennesnit i den større kontrolgruppe var 0,36. 

Mere end 10% af doping gruppen havde problemer med acne, gynækomasti, som er øget vækst af bryster hos mænd, eller impotens/erektionsproblemer og udbredelsen af disse problemer var signifikant større end i kontrolgruppen. 

“Studiet viser at en række bivirkninger direkte kan tilskrives brugen af anabole steroider” udtaler en af forfatterne, Henrik Horwitz, MD PhD. 

Alkohol og misbrug: relaterede artikler:

Kilder:

ScienceDaily: Anabolic steroids linked to higher rates of premature death in men

H. Horwitz, J. T. Andersen, K. P. Dalhoff: . Health consequences of androgenic anabolic steroid use.