Borderline information

Posted by on okt 15, 2018 in Port | Kommentarer lukket til Borderline information

Borderline personlighedsforstyrrelse er en alvorlig lidelse, som kan behandles, men som medfører store lidelser og giver en øget risiko for selvmord. Det er derfor vigtigt for både klienter, patienter, pårørende og personaler i behandlingstilbud at opbygge en bedre forståelse borderline symptomer, årsager til borderline personlighedsforstyrrelse og metoder til behandling af borderline.

borderline

Borderline Impulsivitet

Et grundlæggende problem for mennesker med borderline diagnosen er en stærk tendens til at vælge kortsigtede løsninger. 

Borderline Symptomer - Amygdala hyperaktivitet

Borderline symptomer

Borderline symptomer er opdelt i fire hovedkategorier:  Affektiv ustabilitet, identitetsproblemer, negative relationer og selvskade. 

borderline diagnose

Borderline diagnose

Både klienter, patienter og behandlere kan ofte føle sig usikre på en af de vigitigste psykiatriske diagnoser: Hvad er borderline?

Borderline behandling


 Borderline behandling 

Borderline lidelsen behandles med psykoterapi, færdighedstræning og psykofarmaka. Effektiv behandling kræver ofte langvarig behandling i et specialiseret tilbud. DAT behandling er et sådant specialiseret behandlingstilbud.

Borderline og kærlighed

Borderline og kærlighed

Borderline lidelsen kan gøre det svært at skabe stabile relationer. Ofte er kærlighedslivet for borderline klienter kaotisk og præget af brud. Det er derfor vigtigt at forstå de dynamikker, der kan være nøglen til bedre håndtering af borderline og kærlighed. 

borderline børn

Borderline Børn

Marsha Linehan har beskrevet tre typer af invaliderende familier: den “kaotiske” familie, den “perfekte” familie og den mindre udbredte, “typiske” familie.  Borderline børn har altså vidt forskellige slags belastninger. 

borderline pårørende

Borderline pårørende: Antagelser og holdninger

Pårørendes viden, forståelse og holdning kan spille en afgørende og positiv rolle i livet for individer med borderline symptomer. Et række angtagelser udgør nøgler til dette.

Relaterede artikler om borderline:

Forside