Borderline symptomer forværres af menstruation

 

Borderline er en lidelse, der er præget af mangelfuld emotionel regulering og impulsivitet.  Ifølge en ny undersøgelse fra University of Chicago viser det sig at disse symptomer forværres i fobindelse med patienternes menstruation. Specifikt viser det sig at i ugen op til og ugen under menstruation har disse patienter en øget risiko for at deres symptomer forværres signifikant.

Dette er specielt vigtigt fordi disse symptomer omfatter siucidal adfærd og anden dysfunktionel adfærd. Undersøgelsens resultat kan derfor vise sig at være et vigtigt redskab til at gøre disse symptomer og den dysfunktionelle adfærd mere forudsigelig for behandlingspersonaler og for patienterne selv.

 
 
 

 
 
 

Tory Eisenlohr-Moul, der er undersøgelsens hovedforfatter udtaler at: “Vi forventede ikke at disse patienter havde et øget niveau af hormonelle udsving i sammenligning med raske personer, men vi antager at svarende til kvinder, der lider svær af premenstruelle syndromer, så ville borderline patienter være mere sensitive over for hormonelle udsving. Disse ved vi har en effekt på humøret.”

I undersøgelsen fandt man at symptomer, der normalt tilskrives borderline lidelse var betydeligt forværrede i ugen op til og ugen under menstruation. For en patientgruppe, der oplever næsten alle dage som vanskelige ved at håndtere humør, emotionelle reaktioner og stress, så har det stor betydning at symptomer udviser en 30 % stigning over en periode. Da denne gruppe typiske udviser selvmordsadfærd, så vil det være vigtigt at vide at deres symptomer kan være forværret i en periode.

Eisenlohr-Moul håber senere at kunne undersøge effekten af hormon-stabiliserende behandling for patienter med borderline personlighedsforstyrrelse.

 
 

Kilder:

 
previous arrow
next arrow
Slider