Er hash farligt?

 
Hash har farlige bivirkninger og medfører forstyrrelser i hjernens dopamin omsætning og et svækket stress response evne.
 
Man ved overraskende lidt om den neuro-kemiske effekt af hash og cannabis i hjernen og de bivirkninger, der følger med lang tids brug. Vi har tidligere set, hvordan en tilværelse med store mængder stress kan reducere produktionen af dopamin og dermed skade vores evne til at respondere på stress. Store mængder stress hormoner ser ud til at gøre vores dopamin-omsætning svagere og dermed reducere vores evne til at reagere konstruktivt på livets vanskeligheder.
 
Cannabis brug har farlige bivirkninger og medfører forstyrrelser i hjernens dopamin omsætning og et svækket stress response evne.
 
Nu viser en undersøgelse at det samme kan ‘opnås’ ved at bruge hash i længere tid. Det viser sig at der er en dose-afhængig effekt af hash på risikoen for at udvikle skizofreni og at denne effekt er medieret af en reduktion af hjernens produktion af dopamin. Dopamin er ofte beskrevet som hjernens ‘lykke-stof’, men er måske bedre forstået som en forudsætning for optimisme og optimistisk, målrettet handling.
 
En undersøgelse har altså vist, at langvarig brug af hash fører til øget risiko for svær psykisk sygdom. Man kan desuden antage at der er negative effekter også inden at en person udvikler psykoser. En af forskerne, Dr. Romina Mizrahi udtaler at: “Regelmæssig brug af hash har en vidtgående effekt på kortikal dopamin-funktion, specielt i forbindelse med stress response. Dette er afgørende vigtigt for unge, der har risiko for psykoser.”
 
 
 
 
previous arrow
next arrow
Slider
MediaCreeper