Anabole steroider og hebredskonsekvenser

MÌnd, der tager anabole steroider, som f.eks. testosteron udsÌtter sig selv for øget dødelighed og har øget risiko for hospitalsindlÌggelser. Det viser en ny undersøgelse der er offentliggjort i et medicinsk tidskrift. 

545 mÌnd, der alle brugte androgene anabole steroider, deltog i undersøgelsen sammen med en mchende kontrolgruppe af 5.450 mÌnd. Desuden blev 644 mÌnd udelukket fra kontrolgruppen fordi de ikke ville underlÌgge sig en rÌkke doping tests.  

Over en test-periode af 7,4 ürs varighed, sü man syv (1,3 %) dødsfald blandt brugere af anabole steroider og 23 (0.4%) dødsfald blandt kontrolgruppe deltagere. Dette kan ses som en ca. tre gange større dødelighed associeret med brugen af androgene stereider. Blandt doping brugere var det gennemsnitlige antal hospitals-kontakter 0,81, mens gennesnit i den større kontrolgruppe var 0,36. 

Mere end 10% af doping gruppen havde problemer med acne, gynÌkomasti, som er øget vÌkst af bryster hos mÌnd, eller impotens/erektionsproblemer og udbredelsen af disse problemer var signifikant større end i kontrolgruppen. 

“Studiet viser at en rĂŚkke bivirkninger direkte kan tilskrives brugen af anabole steroider” udtaler en af forfatterne, Henrik Horwitz, MD PhD. 

Kilder:

ScienceDaily: Anabolic steroids linked to higher rates of premature death in men

H. Horwitz, J. T. Andersen, K. P. Dalhoff: . Health consequences of androgenic anabolic steroid use.