Borderline information

Borderline information

  • Post author:
  • Post published:15. oktober 2018
  • Post category:Port

Borderline personlighedsforstyrrelse (emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse) er en alvorlig lidelse, som kan behandles, men som medfører store lidelser og giver en øget risiko for selvmord. Det er derfor vigtigt for büde klienter, patienter, pürørende og personaler i behandlingstilbud at opbygge en bedre forstüelse borderline symptomer, ürsager til borderline personlighedsforstyrrelse og metoder til behandling af borderline.

bordeline impulsiv

Borderline Impulsivitet[Livskvalitet]

Et grundlĂŚggende problem for mennesker med borderline diagnosen er en stĂŚrk tendens til at vĂŚlge kortsigtede løsninger. 

Borderline Symptomer - Amygdala hyperaktivitet

Borderline symptomer [Amygdala]

Borderline symptomer er opdelt i fire hovedkategorier:  Affektiv ustabilitet, identitetsproblemer, negative relationer og selvskade. 

borderline diagnose

Borderline [Diagnose]

Büde klienter, patienter og behandlere kan ofte føle sig usikre pü en af de vigitigste psykiatriske diagnoser: Hvad er borderline?

Borderline behandling


 Borderline [Behandling] 

Borderline lidelsen behandles med psykoterapi, fĂŚrdighedstrĂŚning og psykofarmaka. Effektiv behandling krĂŚver ofte langvarig behandling i et specialiseret tilbud. DAT behandling er et sĂĽdant specialiseret behandlingstilbud.

borderline og kĂŚrlighed

Borderline og [KĂŚrlighed]

Borderline lidelsen kan gøre det svĂŚrt at skabe stabile relationer. Ofte er kĂŚrlighedslivet for borderline klienter kaotisk og prĂŚget af brud. Det er derfor vigtigt at forstĂĽ de dynamikker, der kan vĂŚre nøglen til bedre hĂĽndtering af borderline og kĂŚrlighed. 

borderline børn

Borderline [Børn]

Marsha Linehan har beskrevet tre typer af invaliderende familier: den “kaotiske” familie, den “perfekte” familie og den mindre udbredte, “typiske” familie.  Borderline børn har altsĂĽ vidt forskellige slags belastninger. 

Borderline paarørende Antagelser og holdninger

Borderline pürørende [Antagelser]

Pürørendes viden, forstüelse og holdning kan spille en afgørende og positiv rolle i livet for individer med borderline symptomer. Et rÌkke angtagelser udgør nøgler til dette.

Borderline test med PAI-BOR

Borderline PAI-BOR [Test]

Borderline trĂŚk i PAI-BOR test:

Affektiv ustabilitet
Identitetsproblemer
Negative forhold
Selvskade

borderline arveligt

Borderline arveligt? [Genetik]

Er borderline arveligt? Genetiske tests viser at gener pĂĽvirker de trĂŚk som sammen bidrager til en borderline diagnose.

Relaterede artikler om borderline:

Borderline sĂĽrbarhed 

Borderline symptomer

Borderline impulsiv

Borderline børn

Borderline pürørende

Borderline test med PAI-BOR

Er borderline arveligt?

Borderline diagnose

Borderline behandling

Borderline og kĂŚrlighed

Borderline manipulation

Impulsiv adfĂŚrd 

Forside