Koji II – Wei Wu Wei 

Koji II – Wei Wu Wei

Vi forlod historien da Koji havde smadret den kostbare antikke vase og ingen vidste hvad de skulle gøre.

Faktisk skete der derefter ikke rigtigt noget i flere uger. Alle var meget stille og inderst inde var alle skræmte fra vid og sans over hvad der ville ske nor Abbeden kom tilbage.

Da han så efter nogle uger kom hjem så opdagede han selvfølgelig den knuste vase med det samme kan trådte ind på sit kontor. Han blev ekstremt vred og kaldte med det samme alle drengene sammen, for at finde den skyldige.

Med med det samme han spurgte til hvad der var sket trådte Koji frem og indrømmede at det var ham som havde smadret vasen. Alle drengene var enormt lettede over at han havde taget skylden for det, men de var bange for hvad der ville ske med ham.

Abbeden spurgte ham, hvorfor han havde smadret vasen og Koji forklarede at han havde vænnet sig til at gøre rent på kontoret om morgenen og om aftenen og at han havde tænkt at der nok var ved at være rigtigt støvet på kontoret.

Han var faktisk blevet glad for at gøre rent der, så som en gave til Abbeden havde han besluttet at sørge for at der var rent mens han var væk. Han havde så sneget sig ind for at gøre rent sent om aftenen, men fordi han var så lille havde han tabt grebet om kosten og væltede ved et uheld vasen ned.

Koji forklarede: “Efter jeg havde smadret vasen var jeg så ulykkelig at jeg kun ønskede at dø.Det gik på det tidspunkt op for mig at du havde fortalt mig hvordan jeg kunne slå mig selv ihjel. Så jeg stak hånden ned i kage-krukken, tog et stykke kage, bad mine bønner og spiste kagen. Og så skete der ingenting. Så jeg tog et stykke mere. Og et til. Og et til. Jeg blev ved med at spise til der ikke var mere og jeg var stadig levende. Jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre.”

Koji II - Wei Wu Wei 

Koji blev så taget med op på Abbedens kontor for at der kunne findes en passende straff til ham. Da han vendte tilbage til drengenes sovesal spurgte en af drengene hvad der var sket. Koji fortalte at han havde bukket dybt for Abbeden og at Abbeden så havde bukket for ham.

Mange år senere blev Koji selv Abbed for dette kloster.

Comments on Koji II – Wei Wu Wei