Jeg har en stor ekspertise i arbejdet med særligt sensitive børn, unge, voksne og pårørende

Psykolog Ane Aakerlund

Psykolog Ane Aakerlund
Cand. psych fra Københavns Universitet 2002
Jeg har en stor ekspertise i arbejdet med særligt sensitive børn, unge, voksne og pårørende
post@psykolog-aakerlund.dk
Odensegade 5, 2. Tv
2100
København Ø

Derfor er jeg blevet psykolog

Jeg er autoriseret psykolog med 17 års terapeutisk erfaring med praksis i København. Den drivende kraft i mit arbejde er, at jeg dagligt oplever, at terapi kan give et andet menneske et rigere liv med et højere selvværd og en større styrke til at kapere de udfordringer, som man møder livet igennem.

For mange mennesker er det et stort skridt at opsøge en psykolog. Det kan være forbundet med sårbarhed og smerte at erkende, at man har brug for støtte til at komme videre. Ved vores første møde snakker vi sammen om forventninger og ønsker til et forløb, og finder på denne måde frem til, hvad der passer dig bedst.

Efteruddannelse

  • Er tæt på at være færdig som Specialist i psykoterapi
  • Eksistentialistisk Fænomenologisk Efteruddannelse ved psykolog Vibe Strøier
  • 2-årig systemisk-narrativ efteruddannelse i psykoterapi fra DISPUK
  • Autoriseret af Socialministeriet i 2004
  • Cand. psych fra Københavns Universitet 2002
  • Jeg er medlem af Dansk Psykologforening
  • Medlem af Dansk Psykoterapeutisk Selskab for psykologer og SAKT (Selskab for Adfærds- og Kognitiv Terapi)
  • Medlem af HSP-foreningen

 

 

Hvordan arbejder vi?

En terapisession varer 50 minutter. Her fortæller du om din situation, og jeg stiller uddybende spørgsmål, støtter dig, når det er svært og udfordrer dig, når du har behov for det. Jeg er interesseret i at få så bredt og nuanceret et billede af dig som overhovedet muligt, så vi har det bedste udgangspunkt for at arbejde sammen. Det betyder, at jeg både vil stille spørgsmål til din situation her og nu, og til din fortid, din familiehistorie og dine rødder i det hele taget. Terapien foregår altid i dit tempo og med respekt for dine grænser.

Konkret foregår terapien i trygge og lyse omgivelser. Ved siden af mig er en whiteboardtavle, som jeg undervejs i samtalen tager noter på. Jeg bruger en tavle, da jeg ikke bryder mig om at tage noter på en lille blok, som du ikke kan se, men vægter den åbenhed det giver, at du kan se, hvad jeg hæfter mig ved i samtalen. Ofte kan vi sammen få øje på nye sammenhænge i det du fortæller, når det står sort på hvidt på en tavle. På denne måde bliver tavlen en mindmap over vores samtaler, som vi sammen kan gå tilbage til, når vi skal afslutte og evaluere dit terapiforløb. Jeg tager billeder af tavlen, som opbevares fortroligt, og som du selvfølgelig kan få, hvis du ønsker det.

For at få mest muligt ud af samtalen anbefaler jeg, at du ikke har alt for mange krævende opgaver eller aftaler umiddelbart efter en terapisession. Det er meget almindeligt at føle sig træt og omtumlet efter en samtale og det vil derfor være rart for dig at have ro til at fordøje alle de tanker og følelser som er opstået i løbet af samtalen.

Når du er i et terapiforløb foregår alt under tavshedspligt. Efter den første indledende samtale vurderer vi sammen, om vi har den rette kemi til at fortsætte. Er vi enige om, at vi sammen kan hjælpe dig til at få det bedre, kommer jeg med et udspil på det videre forløb.

Særlige erfaringer og interesser

Særlig sensitivitet. Jeg har en stor ekspertice i arbejdet med særligt sensitive børn, unge, voksne og pårørende

Stress og udbrændthed, og hvordan du heles og bliver dig selv igen ovenpå perioder med stress og store belastninger

Selvværdsproblematikker, hjælp til at lære at se dine egne styrker og tro på, at du kan det du vil

Arbejdsmæssige problematikker, herunder rådgivning ved konflikter på arbejdspladsen, hjælp til afskedigede medarbejdere og rådgivning ved fyringer

Angst, hjælp til at forstå og udfordre angsten, så den ikke sætter
dagsordenen i dit liv

Depression. Hjælp og støtte til at arbejde med dine negative
tankemønstre og få din lyst til livet tilbage igen

Familier. Hjælp og rådgivning, når familielivet slår knuder for både børn, voksne og teenagere

Samtaler med børn, når noget er svært i skolen eller derhjemme, og barnet har brug for en voksen at dele sine tanker med

Parterapi med fokus på at styrke den følelsesmæssige relation i mellem jer, når kommunikationen er svær

Klienterne siger om forløb hos Ane Aakerlund:

“Jeg har pga stress i forbindelse med mit job, været i et forløb hos Ane. I dette forløb er vi kommet omkring aktuelle problemstillinger på mit arbejde, men også de dybereliggende mekanismer der har været årsag til min situation. Ikke nok med at jeg har fået det godt igen, Ane har også hjulpet mig til at forstå hvorfor det er sket og givet mig redskaber så jeg kan forebygge og undgå at det kommer til at ske igen.
Ane er et utroligt sødt og empatisk menneske, som blot i kraft af hendes person, giver en umiddelbar tryghed. Jeg har fra første møde med Ane følt, at jeg kunne tale åbent og ærligt og har med det samme følt mig lyttet til og forstået. Jeg kan på det varmeste anbefale et terapiforløb hos Ane og vil ikke være i tvivl om at det er hende jeg vender tilbage til, hvis jeg skulle få brug for terapi igen.”

Kvinde 35 år, ramt af stress

​“Jeg vil gerne give dig et kæmpe TAK for alt det dine sessions har givet mig personligt. Det har virkelig været værdifuldt for mig at kunne få sat nogle brikker på plads inden i, som har manglet eller siddet forkert og gjorde mit liv til et uoverskueligt puslespil førhen. Føler taknemmelighed over det, som mit liv er blevet beriget med og at jeg nu kan favne mig selv, forstå – og trøste mit eget selv. Selv mine handlinger og ageren er også forandret; Føler mig mere åben og langt mindre tynget af tankesvingbaner og selvkritik. Mit humør er i meget mindre grad svingende og jeg kan se frem, uden at det er for fremtidsskuende eller nedslående. Jeg har fundet kontrollen og det er et umådeligt fremskridt på min videre færd :)
Tusind tak for dine forløb, jeg gemmer dem i mit sensitive sind !! :)”

Kvinde 26 år

“Som særligt sensitiv har jeg haft uvurderlig gavn af mit forløb, hvor jeg er blevet mødt og støttet empatisk og fagligt kompetent i mine private og arbejdsmæssige relationer. Ane får mine ydmyge og uforbeholdne anbefalinger – ikke mindst, når man er særligt sensitiv og selv er behandler og sundhedsfaglig.”

Mand 39 år

“​Ane kom for mig som sendt fra himmelen. Jeg havde fået en henvisning fra min læge efter en 2 ildebefindende efter lang tids stress på min arbejdsplads. Der var månedlange ventetider hos psykologer, der tog henvisning, derfor tog jeg Ane som tilbød reduceret pris. Ane var en kæmpe hjælp i mit livs sværeste tid, hvor jeg skulle rejse mig igen efter en hård stressreaktion. I forløbet hos Ane blev min mor alvorligt syg og døde efter kort tids sygdom og havde jeg ikke haft Ane ved jeg ikke hvor jeg havde været i dag. Hun har for mig været den faste støtte, som har guidet mig igennem så jeg er kommet ud på den anden side som et andet menneske, som har lært mig, at jeg er stærk og givet mig troen på jeg kan klare mig igennem alle forhindringer på min vej. Tusinde tak ❤️ kære Ane.”

Kvinde 42 år, ramt af stress og angst

​”Jeg har fået et stort overskud igen efter at have været hos dig og jeg føler mig meget bedre i balance end for bare to måneder siden, hvilket jeg synes er fantastisk. Jeg er blevet langt mere social og har overskud i sociale sammenhænge, som jeg tidligere kunne have rigtig svært ved at være i. Du skal vide, at jeg virkelig sætter pris på det fantastiske stykke arbejde du har gjort. Jeg synes jeg er blevet meget klogere på mig selv og hvorfor jeg reagerer som jeg gør. Du er rigtig god at sparre med, og til at aflæse mig, hvilket har gjort det dejligt nemt at åbne op. Så tak.”

Mand 32 år, selvværdsvanskeligheder.

Supervision

Jeg tilbyder supervision og egenterapi til både psykologer og sundhedsfagligt personale. Jeg har en stor ekspertise i forhold til arbejdet med særligt sensitive mennesker.