Selvtillid og sex med din eks [Sex]

Sex med din eks?

Det er formentlig ret let at finde nogen i din vennekreds, som synes at det er en virkelig dårlig ide, at du har sex med din eks. Men har de ret? Lad os sige, at du er på vej gennem den personlige krise, det altid vil være at forlade et længerevarende og tæt forhold. Din selvtillid, din livskvalitet og dine positive følelser og din oplevelse af dig selv har formentligt alt sammen taget et kraftigt dyk. 

Selvtillid?

Så hvis chancen melder sig kan det måske være fristende at hoppe i kanen med én som kender dig godt, forlængst har accepteret alle dine personlige fejl og mangler. Og som du kender, ved hvordan du skal håndtere og ikke behøver at være famlende eller usikker over for. Og det er antageligt også en plan, der har betydeligt større chancer for at lykkes end de alternativer du har overvejet. Så hvor idiotisk er den idé i virkeligheden? 
Som før antydet kan du sikkert finde en lang kø af venner, kolleger og familiemedlemmer, der alle er villige til at sværge, at af alle de idiotiske ting, du har gjort i den senere tid, så er dette afgjort det mest idiotiske. “Nu var du lige kommet så langt…” og lignende fraser kan finde vej ind i de samtaler du har.

For meget af den skepsis der er forbundet med “sex med din eks”, skyldes formentlig forestillinger om, at det vil true din personlige udvikling mod selvstændighed eller mod at få det forhold, du altid har fortjent. Hvilket selvfølgelig kræver, at du gør dig fri af din tidligere partner. Og af hans eller hendes udspekulerede metoder til at “…sabotere din personlige udvikling”.

Læs mere om selvtillid (externt link)

 Men holder disse forestillinger i virkeligheden? Er det sådan at denne adfærd vil sabotere din frigørelse, din vækst eller mulighed for at bygge et nyt liv op? Tilsyneladende ikke. Det er i hvert fald, hvad en undersøgelse har vist: 
Man fulgte i denne undersøgelse en stor gruppe af personer, der gennemgik skilsmisse er afslutning af et forhold. Disse personer blev bedt om at skrive daglige dabogs-notater om deres situation og adfærd. 
Det viste sig at seksuel aktivitet ikke var en hindring for at gennemføre det brud og den gradvise opløsning af forholdet, som var undervejs: Sex med en eks viste sig ikke at indikere en langsommere afvikling af forholdet. 
Man fandt at valget af en eks som sex-partner ikke havde negativ indvirkning i form af negative følelser, negative tanker eller negativ motivation. 
Man fandt også, at det var et ønske om nærhed og kontakt, der mest motiverede til at genoptage kontakten med en eks-partner. Hvilket jo til dels kan forklare, hvorfor en ny partner måske ikke er noget godt alternativ.

Relaterede artikler om borderline:

Borderline sårbarhed 

Borderline symptomer

Borderline impulsiv

Borderline børn

Borderline pårørende

Borderline test med PAI-BOR

Er borderline arveligt?

Borderline diagnose

Borderline behandling

Borderline og kærlighed

Impulsiv adfærd 

Terminologi: 

Eks: en persons tidligere mand, kone eller kæreste.

Kilder:

Stephanie S. Spielmann, Samantha Joel & Emily A. Impett (2018):Pursuing Sex with an Ex: Does It Hinder Breakup Recovery?